Activiteiten

Op deze pagina treft u een overzicht van al onze activiteiten. Meer weten over een activiteit? Klik dan op het plusje.

maart 2018

Archipel Plusklas 2018

Archipel Scholen organiseert ook dit jaar weer Plusklassen in samenwerking met de Mondia Scholengroep op Walcheren, voor kinderen van Archipel Scholen. De Plusklas heeft in het schooljaar 2017-2018 5 bijeenkomsten op het Scheldemond College (praktische vaardigheden in de sfeer van natuurkunde / scheikunde / biologie) en 5 op de Nehalennia Scholengemeenschap (rekenen- / wiskunde lessen). De lessen starten op donderdag 1 maart.

Personeelsdag 2018

Op donderdag 22 maart 2018 wordt de Personeelsdag gehouden in Hotel van der Valk te Middelburg. Spreker is Pedro de Bruyckere uit Gent.

Archipel Rekendictee

Archipel Scholen organiseert voor het zesde jaar de finale van het Groot Archipel Reken-je-Rot-dictee. Alle Walcherse scholieren uit de groepen 5 en 6 mogen meedoen. Tenminste, als ze in de voorronde op hun school als één van de besten uit de bus zijn gekomen. Scholen kunnen hun team tot 7 februari aanmelden! De finale in het Scheldemond College zal plaats vinden in de vorm van een spannend rekenspel, waarbij het uiterste wordt gevraagd van de deelnemers. In een afvalrace wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. De winnaars krijgen een mooie prijs! (winnaar in 2017 : 1 leerling van De Vossenburch). Er is een wisselbeker voor het beste groepsresultaat (2017 : Lonneboot, Nw. & St.Joosland).
april 2018

Meivakantie

Van maandag 23 april tot en met vrijdag 4 mei is het op alle Archipel Scholen meiakantie. Alle kinderen zijn dan vrij. In deze vakantie vallen Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag