Bas boxen en een bloed hoet box.

In tegenstelling tot de 14e editie van het Groot Archipel Taaldictee kwam het tijdens de 15e editie op woensdagmiddag 11 december 2019 in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg, net niet tot een noodzakelijke shoot-out. De 64 beste spellers uit de groepen zeven en acht van zestien Walcherse basisscholen bogen zich over de moeilijkste woorden rondom het thema “Vadertaal of moederland?”.

Het spelling- en taaldictee ging over heel veel taal van binnen maar ook van buiten onze vadertaal en moederland. De “bloed hoet box” uit de marktplaats-advertentie bleek toch te werken met bluetooth en het verschil van de spatie in de Bakkerslaan werd ineens de “bakker slaan”. De hele mikmak en hotemetoot aan taal leverde deze middag ook voor de bollebozen in taal en hun meegebrachte volksschrijvers een behoorlijke stressstoornis op.

Thijs Hiemstra van basisschool A.B.S. was met slechts 16 fouten in het hele dictee nipt de winnaar met een verschil van slechts 2 fouten op zijn directe concurrenten. Hij ontving daarom de 1e prijs voor de individuele winnaar.

Het beste schoolteam bleek ook nog eens zijn school, de A.B.S., met een foutgemiddelde van 19,25 , goed voor de wisselbeker. De op een na beste school kwam op een foutgemiddelde van 22.

Alle deelnemers kregen na afloop van het dictee een medaille.

Presentatie van het dictee: Finaledictee Vadertaal of moederland

Controleer hier alle goede antwoorden: Nakijkblad taaldictee