Finale Archipel Rekendictee 2018

Archipel Scholen organiseerde op woensdag 28 maart (nationale rekendag)  voor het zesde jaar de finale van het Groot Archipel Reken-je-Rot-dictee. Alle Walcherse scholieren uit de groepen 5 en 6 mochten inschrijven. Tenminste, als ze in de voorronde op hun school als één van de besten uit de bus zijn gekomen. In totaal deden 14 scholen met 55 leerlingen mee aan de finale.

De finale in het Scheldemond College vond plaats vinden in de vorm van een spannend rekenspel, waarbij het uiterste werd gevraagd van de deelnemers. Marcel van As, directeur van basisschool De Leeuwenburch presenteerde de middag.

In een afvalrace werd de uiteindelijke winnaar bepaald.

 

De winnende school had slechts een voorsprong van 2 punten op de nummer 2: De ABS uit Middelburg won met 42 punten (van de in totaal 80). Zij gingen met de wisselbeker terug naar school. Overigens hadden zij ook maar een voorsprong van 10 punten op de slechtst presterende school! Daaruit bleek dat de kwaliteit van de rekenaars dit jaar dan ook erg hoog lag!

In de finale kwam Valentijn Vlug, leerling van de ABS, met het beste individuele resultaat uit de bus! Hij won dit jaar de individuele prijs.