Reken-je-Rot, de winnaars

Woensdagmiddag 3 april j.l. werd voor de zevende keer het Ren-je-Rot-Rekendictee georganiseerd voor kinderen in de groepen 5 en 6 van de Walcherse basisscholen. Twaalf scholen stuurden in totaal 48 finalisten van de scholen naar het Scheldemond College in Vlissingen.

Daar presenteerde Marcel van As, directeur van Archipel basisschool “Leeuwenburch” de hilarische en sprankelende Ren-je-Rot wedstrijd. Eerst wat makkelijke sommen om op te warmen, maar al snel werden de sommen ook moeilijker!

Ren je Rot!

De spanning was daarom soms ook van de gezichten af te lezen.

Daar Renden zij zich in de halve finale Rot om als beste van hun school door te kunnen naar de finale.

De school met het beste schoolgemiddelde ontving uiteindelijk de wisselbeker: Het team Theo Thijssen uit Vlissingen.

  1. Theo Thijssen, gemiddeld 14,25 ptn.
  2. Tweemaster-Kameleon, gemiddeld 13,50 ptn.
  3. A.B.S., gemiddeld 13,00 ptn.

Finale.

De finale werd gespeeld door de 12 finalisten van de scholen: Hein, Bent, Lieven, Bendt, Shevano, Chilysa, Nadine, Imke, Robin, Mandy, Aron, Natasja.

Kahoot!

De finale speelden zij op chromebooks met een “Kahoot!”.

De kinderen krijgen dan telkens 4 antwoordmogelijkheden op hun scherm waarvan ze binnen 30 seconden het juiste antwoord moesten hebben berekend en aangeklikt. Niet alleen met goede antwoorden, maar ook met snelheid en meerdere goede opeenvolgende antwoorden kregen de kinderen punten. Het puntentotaal van elke deelnemer bleef tot op het eind geheim, om de spanning, motivatie en inzet zo hoog mogelijk te houden.

And the winner is…

De beste rekenaar van alle finalisten werd uiteindelijk Bent Geurts, leerling van de Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg, die met een puntentotaal van 4920 een voorsprong had op de nummer 2 in de lijst met maar liefst 901 punten.

Lees hier het PZC-bericht.

Bekijk hier alle vragen en antwoorden.